Varbergs Flugfiske Klubb - 1987


« Tillbaka

Premiärfisket
Då var premiären avklarad. På det stora hela en trevlig dag. Ån har sjunkit en hel del de senaste dagarna och även om det strömmar på rejält så är den fiskbar. Inte allt för grumligt. Tyvärr så kan jag inte berätta var öringarna är då mina försök inte gav en endaste känning. Den enda riktiga "action" som uppstod var när mitt enhands klass 8 spö gick rakt av på den tjockaste delen mitt i ett kast? Så tills jag fått tag på en ny underdel till spöt uppstår det delikata problemet att avgöra vilket flugspö i min garderob som är bäst för kustfisket efter havsöring. Alternativen är ett enhands klass 5,9 fot eller ett tvåhands 13 fot klass 8/9. Bägge har ju sina fördelar...:)

För övrigt hade jag glädjen att träffa två andra medlemmar med trevliga samtal som följd. Men resultatet var för öringarna lika positivt för dem. Hoppas ni andra lyckats bättre.

De bästa fiskehälsningar,

Skrivet av: Klas Brodén, 2010-04-01 18:52

SV: Premiärfisket
Samma här premiären avklarad var på norra näs inte ett napp men trevligt ändå grilning med samkväm,och jävligt kallt några grader till i vattnet och det kommer igång
Skrivet av: Jerry Kållqvist, 2010-04-02 12:38

SV: Premiärfisket
Det är sjyst att ni sparar dem till mig, när jag kommer hem från fjällen. =)
Skrivet av: Magnus Kläppe, 2010-04-02 17:21

SV: Premiärfisket
Även här premiär på utsatt datum. Getterön, Norra. Började ambitiöst med fluga i vinden. Efter att ha tvingats beskåda min gode vän spinnfiska upp sin 4:e eller 5:e på 45 minuter, övergick även jag till dängandet med plåt. Detta gjorde dessvärre ingen som helst skillnad i mitt fall. Min, inte längre så gode, vän fortsatte dock med samma frenesi och kunde vid dagens slut räkna in 10 havsöringar och en sik!! Alla öringarna verkade tillhöra samma syskonskara blänkare med ett mått på 32-35 cm. Inga behållna med andra ord. Inte ens siken...

Jag kommer igen...kanske. ;-)
Skrivet av: Jakob Ahlstedt, 2010-04-02 20:28

SV: Premiärfisket

Självklart är vi schyssta fiskekompisar och sparar öringarna tills du kommer hem Magnus. Som tack förväntar vi oss bara att du sparar öringarna åt oss när du kommit hem. Det är väl en rätt ok uppgörelse? :)

All heder åt dig Jakob som precis som vi andra fiskar riktat efter de stora fiskarna. Du får säga till din före detta vän att sluta trakasera småttingarna...:)

Lev väl fiskekamrater,

Skrivet av: Klas Brodén, 2010-04-03 17:14

SV: Premiärfisket
Då var min premiär också avklarad, utan större lycka.
Kom just hem från en liten tur ner till ån, och det var regnigt, blåsigt och kallt. Hade en mindre fisk som var på några sekunder innan den släppte. Eller rättare sagt, jag sparade den till någon annan =).

Får nog bli en liten tur till havet imorrn med grabben, om vädret tillåter.
Skrivet av: Magnus Kläppe, 2010-04-04 15:44


Första sidan    (1)     Sista sidan

Svara:

Ditt namn: * Ladda upp bild: